Nie lakier w skodzie , tylko lakier praktycznie na wszystkich autach produkownych obecnie. Powodują to względy tzw. ekologii. Obecne lakiery są wodorozcieńczalne i dlatego są tak podatne na powstawanie rys i miękkie.
Na szczęście są porządne kosmetyki i jesli komuś zależy na utrzymaniu lakieru w bardzo dobrym stanie to jest w stanie za pomocą tych kosmetyków tego dokonać
Zakładam ten temat w tym dziale bo takie ledy to już pod przeróbke podchodzą. Szukałęm na forum i nie moge znaleść odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie kupiłem na allegro za ok 120 zł. Swiatła do jazdy dziennej LED. I mam takie pytanie sprzedawca zapewniał mnie że policjant nie będzie miał możliwości się do nich przyczepić bo mają homologacje, ale jak zwykle zajrzałem sobie do netu i czytam że jeżeli na tych ledach jest napisane tylko E13 to homologacja z Luksemburga i nic mi to nie daje. A policja patrzy na jakiś zapis RL. Tego u mnie nie ma :/ więc jak myślicie moge na nich jeździć i być spokojny czy przełączać na mijania jak zobacze misisków hihi
Ma mieć oznaczenie RL. Koniec tematu, jeśli nie ma, zwróć towar, bo jest niezgodny z umową, nie będą to światła do jazdy dziennej tylko postojówki (na coś muszą mieć homologacje przecież).
Komentarz