Światła do jazdy dziennej O1 kilka pytań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daroo211
    Classic
    • 2010
    • 22

Zamieszczone przez marektbg
    lakier w Skodzie to porażka
    Nie lakier w skodzie , tylko lakier praktycznie na wszystkich autach produkownych obecnie. Powodują to względy tzw. ekologii. Obecne lakiery są wodorozcieńczalne i dlatego są tak podatne na powstawanie rys i miękkie.
    Na szczęście są porządne kosmetyki i jesli komuś zależy na utrzymaniu lakieru w bardzo dobrym stanie to jest w stanie za pomocą tych kosmetyków tego dokonać
  • adrianst5
    Drive
    • 2009
    • 68

Zakładam ten temat w tym dziale bo takie ledy to już pod przeróbke podchodzą. Szukałęm na forum i nie moge znaleść odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie kupiłem na allegro za ok 120 zł. Swiatła do jazdy dziennej LED. I mam takie pytanie sprzedawca zapewniał mnie że policjant nie będzie miał możliwości się do nich przyczepić bo mają homologacje, ale jak zwykle zajrzałem sobie do netu i czytam że jeżeli na tych ledach jest napisane tylko E13 to homologacja z Luksemburga i nic mi to nie daje. A policja patrzy na jakiś zapis RL. Tego u mnie nie ma :/ więc jak myślicie moge na nich jeździć i być spokojny czy przełączać na mijania jak zobacze misisków hihi
    Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

• fireman6
      Rider
      • 2009
      • 360

Temat o światłach do jazdy dziennej już istnieje http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...2322&start=120
      Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
      Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• genesis
        Ambiente
        • 2010
        • 232

Ma mieć oznaczenie RL. Koniec tematu, jeśli nie ma, zwróć towar, bo jest niezgodny z umową, nie będą to światła do jazdy dziennej tylko postojówki (na coś muszą mieć homologacje przecież).
        DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Sev
          L&K
          • 2007
          • 1295

Zamieszczone przez genesis
          (na coś muszą mieć homologacje przecież).
          Np. na słowo honoru Jak większość chińszczyzny homologacje są często... hmmm... no są oznaczenia ale czy homologacja faktycznie jest...
          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• adrianst5
            Drive
            • 2009
            • 68

[quote="Sev"]
            Zamieszczone przez genesis
            Np. na słowo honoru Jak większość chińszczyzny homologacje są często... hmmm... no są oznaczenia ale czy homologacja faktycznie jest...
            ale te są czeskiej produkcji jest E13 R10 873 no to jade do gościa i bez wpierd**u sie nie obejdzie
            Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...

Komentarz

Pracuję...